Ochiru

Allt bara flyger förbi

Publicerad 2012-09-25 17:43:29 i

Den här veckan är nog den bästa på länge, igår så gjorde jag och Hilda klart resten av vårat arbete på spanskan som handlar om hur tillgångarna är i El Salvador med sjukvård och skola och så jämförde vi med hur vi har det i Sverige. Riktigt intressant när man börjar tänka i de banorna, man vill liksom fördjupa sig ännu lite mer i det då liksom. Idag så var det ju kortdag som det alltid är på tisdagar, dt enda jobbiga är att vi har matte i 1 timme och 40 min! Som tur är så är det kapitlet vi jobbar med bland det roligare, som handlar om Phytagoras sats osv. Imorgon så är det en ganska så lång dag som börjar med NO i 2 timmar... Men sen så har vi ju bild som gör dagen lite bättre, svenska och sedan slöjd där jag tovar en panda :) Torsdagen blir inte som vanligt, för då ska vi åka till Enköping för att ha "Lajv" där man typ spelar rollspel eller nåt. Jag ska inte döma, som jag gjorde med Regementets dag, och på FREDAG HAR VI STUDIEDAG! Sjuuukt skönt ju och det betyder långhelg:D Trots det så kommer det bli en hel del pluggande inför prov. Men vi håller på med hyfsat intressanta saker i alla ämnen måste jag säga, det är ju positivt! :) Nu sitter jag här och kollar på Ghost whisperer och försöker rita ögon som är proportionella och så, men det går ju åt skogen, vet inte hur jag ska göra för att det ska bli bra, blir så less :( Ha en bra kväll amigos! 
Ja, såhär får det bli inför proven, ska sluta oroa mig så mycket för sånt har jag bestämt nu, aah det har jag!

Verkligheten kallar

Publicerad 2012-09-22 18:11:51 i Idéer,

Igår så var 8:orna och 9:orna till regementet i Enköping, det är ett ställe där militären jobbar och de hade då öppet hus för alla ungdomar som ska få se lite hur det är där. Vi åkte buss från skolan och jag måste säga att jag hade inga som helst förhoppningar om hur det skulle vara, jag trodde det skulle vara extremt tråkigt och vara jättestrikt och konstig stämning. Men det var faktiskt helt tvärt om! När vi kom dit så var det en snubbe som snackade lite samtidigt som några andra människor gjorde ett rollspel som hängde ihop med det han pratade om. Sedan var det helt fritt, man fick då gå runt till olika stationer, tex vid ett sjuktält där man kunde stoppa en blödning på en docka som blivit av med armen. Kristina och Hilda provade det, och det såg så vidrigt ut, det bara rann massor av "blod", usch. Sedan så gick vi typ och kollade på kamerautrustning som dom har med sig ut på krig för att dokumentera med bilder och film, man kunde se massor av filmer som de hade spelat in under några krig, och det ville jag helst inte se på då det verkligen är på riktigt.. Vi kollade och stod på en typ av pansarvagn, väldigt trångt och jäkligt, och så var det massor av coola militärer som var sjukt sköna, dom var glada och berättade en massa osv, jag trodde att alla skulle vara helt tvärt emot (det där med fördomar, bättre att se innan man dömer helt enkelt)  
Vi fick också prova att hålla i olika vapen, de flesta var väldigt tunga och otympliga, kan inte förstå att de orkar springa runt med all utrustning, det brukar vara deras normala vikt+ 20-40 kg extra! Och så var det en som hade granris på huvudet och va kammoflerad, vi bad honom att ställa sig i skogen medans vi vände bort våra ryggar, vi hittade honom ganska snabbt, men det var riktigt bra gjort! Sedan fick vi ansiktsmålning, haha, det var riktigt kul, för dom som gjorde det var riktigt roliga. Vi hann dock inte med så mycket mer än att äta lunch efter det, sedan gick vi tillbaka till bussen och tillbaka till skolan för att kolla på en film på engelskan, chill, chill. Det var mycket vi inte hann med att göra, men det vi väl hann med var riktigt kul och annorlunda. Dagen gick alldeles för snabbt och aktiviteterna var för roliga kan man säga. Dagen var också väldigt lärorik och av det dom berättade så har mycket fastnat. Man fick en helt ny syn på vad allt det militära är. Det läskiga är bara att någonstans där ute så är dessa människor och kämpar för livet med massor av vapen och utrustning, och så kan små barn (även äldre) sitta och spela krigsspel och dylikt för skojs skull, personligen så tycker jag att det är en typ av signal som säger att det är okej med krig och vapen. Riktigt hemskt att folk ska behöva kriga mot olika länder och folkgrupper tycker jag, man kan inte tycka om alla människor, men man kan i alla fall respektera varandra. Ja, välkommen till verkligheten helt enkelt! 
 

Om

Min profilbild

Evelina

Hejsan cuties! ♥ Jag heter Evelina och är född 97-11-28. Jag går andra ring på samhällsprogrammet med inriktning media. Här på min blogg får ni ta del av min vardag, med oftast lite kortare inlägg och någon bild till. Jag tycker om att fota och redigera bilder, sy, skriva och pyssla. Allt detta skulle jag vilja kombinera i mitt kommande arbetsliv! Just nu fokuserar jag på skolan och min andra halva ♡ Jag tar allt som det kommer! Jag hoppas att ni gillar det ni läser, om inte, säg till!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela